Taartje van avocado en verse makreel

Taartje van avocado en verse makreel

Lekker met: Domaine La Baume sauvignon blanc

Een fris en sprankelend voor gerecht met uitsluitend verse producten. De ziltige combinatie van de vis met het frisse van de paprika en de notensmaak van de avocado geeft een mooie balans van alle smaken in dit gerecht

Maak de makreel schoon en snij deze in kleine blokjes, meng dit met de gesnipperde rode ui. Breng op smaak . Snij de avocado doormidden en snij in kleine blokjes. Meng dit met het makreelmengsel en breng op smaak met de creme fraiche, zout en peper.

Sla voor de kletskoppen de eiwitten stijf. Roer de boter en de poedersuiker glad. Spatel de eiwitten erdoor en de bloem. Meng alles met de fijngesneden olijf door elkaar zodat er een mooie beslag ontstaat. Smeer dun uit over een bakmat of keukenpapier en bak in 10 minuten op 170 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Laat voor de dressing de wijn inkoken tot de helft. Maak ui en appel schoon en snij in kleine brunoise. Mix de gesnipperde ui met de appel , wijn honing en yoghurt met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout
Snij de paprika in kleine blokjes.

Plaats een ring in het midden van het bord en verdeel de makreelmassa. Leg er wat gemengde slablaadjes bovenop. Garneer met de kletskoppen van olijf en de fijngesneden paprika. Wat dressing rondom en serveren maar, eet smakelijk