Mascarponetaart met aceto balsamico, aarbeiensorbet met dragon en aardbeiensoep.

Mascarponetaart met aceto balsamico, aarbeiensorbet met dragon en aardbeiensoep.

Lekker met: Moscato d'Asti Casarito Brachetto d'Acqui

Heerlijke romige taart met de frisse tonen van de aceto balsamicoen het heerlijke sopeje van aardbeien.

Snij de cake in lange dunne plakken. Bekleed een kleine bak met plastic folie( 15 bij 30 cm). Klop met de mixer het ei en de suiker schuimig. Kook de suiker met de aceto balsamico in tot de helft, haal van het vuur en los de geweekte, uitgeknepen gelatine hierin op. Mix de mascarpone met de creme fraiche glad . Roer hier de acetomassa door heen en spatel dan het geslagen ei en de halfslagen room erdoor. Smeer wat massa op de bodem van de vorm en dek deze af met een laag dungesneden cake. Herhaal dit een paar keer en eindig met mascarpone.Laat dit opstijven in de koelkast (1,5 uur) en stort hem dan op een snijplank. Snij er gelijke stukken van .

Mix voor het soepje alle ingrediënten met de staafmixer en verdeel over  champagneflutes. Serveer naast de taart, die gegarneerd is met aardbeien.