Gebraden lamsbout met auberginekroketjes en dragonaioli

Gebraden lamsbout met auberginekroketjes en dragonaioli

Lekker met:

Een typisch zuid Italiaans gerecht met de volle en krachtige smaken van rozemarijn, knoflook en dragon. Heerlijke geurige schotel met een chique kroketje.

Smeer de bout in met knoflook en olie en wat rozemarijn, bind de bout op met opbind touw of regel wat rolladenet bij de slager. Braad rondom goudbruin in olie en 1el boter. Zet in de oven met een thermometer en laat oplopen tot 50 graden kerntemperatuur.Oven op 150 graden. Laat het vlees rusten buiten de oven.

Gaar de aubergine ongeveer 30 minuten in de oven op 170 graden. Pureer de aubergine met schil. Pel de gekookte aardappels en pral deze fijn en meng vervolgens met de aubergine, kaas, ei en de paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er kroketjes van en haal door de paneermeel. Bak ze in de friture goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Mix de dooiers met citroensap, sambuca, knoflook en dragon. Voeg dan langzaam de olie toe terwijl je de staafmixer laat lopen. Doe dit totdat alles op dikte is van een mayonaise. Breng dan op smaak met peper en zout.

Snij de bout in plakken en zet heel even in de oven. Serveer er de kroketjes en aioli bij , smullen maar.